Thursday, 15 December 2011

KEHIDUPANKU DI TASKA/TADIKA RAUDAH MAWADDAH

assalamualaikum wbt.. ermm.. di sini ana ada benda nak tulis.. hehe.. tengok tajuk kat atas.. haa,about that la ana nk tulis..sekarang ni ana tengah cuti sem,cuti sem ana start bulan 10 ary tu lg.. jadi nak isi masa kosong ni, ana keja kat TASKA/TADIKA RAUDAH MAWADDAH ni.. tempat ana keja ni agak jauh jgak la dari tempat tinggal ana.. ana orang BALING.. tempat keja ana ni kat BANDAR LAGUNA MERBOK. bulan ni dah nak masuk bulan ke3 ana keja kat sini.. Alhamdulillah,semuanya ok.. nk timba pengalaman,bukan pengalaman mencari kita,tapi kita yang kena cari pengalaman tu.. pengalamanlah yang ajar kita tentang hidup..biiznillah insyaAllah..

before cuti sekolah, ana keja kat tadika.. alaa.. ajar budak2 tadika..pastu malam ana ajar diorang kelas fardu ain n ngaji quran.. best jugakla.. hahah.. comel gker budak2 kat sini.. yela bila dioarang baca ap2 pun nmpk comel.. senget2 jer mulut.. hehe.. sangat2 comel..

ana ada kawan kat tempat keja ni.. baik jugakla.. hehe.. ana suka kawan nagn dioarng ni walaupun ana yang paling muda keja kat situ,, hehe.. kawan2 ana ni semua nya umur 22 and above..hehe.. thats why la perangai ana ni giler2 sikit kt tempat keje.. haha..boleh kata,ana la paling bising kt situ.. nak tau x?? sebenarnya ana ni pemalu jgak orangnya..tapi ana x kan jadi pemalu kalo an a betul2 rapat dengan seseorang tu.. alaa.. mcm kt tempat keje ana ni la.. mula2 datang,senyap je,, pastu lama2 mula la.. haha. housemate ana ada 2 org.. k.yam,and kim.. nma kim ni sbnarnya ashma,, tp minat korea pnya pasal dia suh ana pggil dia kim je.. haha
gambar kat atas tu la gambar kawan2 ana.. hehe..

erm.. bila dah cuti sek ni, ana ditugasaakn plak untuk jga baby ng budak2.. haha.. boleh practice jadi ibu plak lepas ni.. terbaaaik lar..budak2 ni lg comey.. hehe.. geram ana tengok.. pastu ada kwan ana yg sorang ji.. dia cakap doakanlah kat ubun2 budak2 tu.. nt kalo budak2 tu jadi soleh solehah kita jgak akn dpt pahalanya.. biiznillah insyaAllah..rutin harian ana kat taska kalo jugak budak2 ni kan,,pagi2 ana mandikan diorang, tengahari sikit tolong k.ani masak kt dapur.. haa, cakap sal k.ani, dia memag pandai masak.. banyak resepi dah yang ana korek dari dia.. hehe.. pastu,tengahari after masak ana suapkan dioarng makan,buat susu.. hehe.. nampak mcm sorg isteri ng ibu x?? hehe..

alaa.. ana x ambik picts dioarng.. kalo x boleh upload masuk kat blog ni.. heheh.. ermmm.. ana dah penat typing la.. if ana ada masa lagi nk update blog ana update ye?? harap2 nya hari2 ana dan teman sekalian lebih baik dari hari ini.. syukran w aasif/fah ala kulli hal.. :)

No comments:

Post a Comment